~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

αγναντεύω (ρήμα) // βλέπω από μακριά, ή παρατηρώ από ψηλά, από ύψωμα

+Στην Μνήμη των Πάνου και Ελένης και του Σταύρου Πάνου Αϊβαλή απο το Ελληνικόν Γορτυνίας και Ιδρυτή της εφημερίδας "Λούσιος" και μετέπειτα "Αρκαδικό Βήμα" (1988-2009)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

~

~
λέμε στους γείτονες και στους συγχωριανούς μας

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σταύρος Πάνου Αϊβαλής - Πέρασαν οκτώ χρόνια που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα


Δεκέμβριος μήνας ήταν το 2009, που έφυγε έτσι απρόσμενα από κοντά μας ο αγαπητός σε όλους Σταύρος. Ένας άνθρωπος χαρούμενος και πρόσχαρος που του άρεσε το καλό φαγητό η καλή παρέα και ο οίνος....
Καλός οικογενειάρχης στάθηκε πάντα κοντά στα παιδιά του που τα αγαπούσε και ήταν περήφανος για αυτά, όπως και για τα εγγόνια του αργότερα.
Όταν ήταν νέος παλικαράκι, έζησε αρκετά χρόνια στην Ζάκυνθο. Εκεί ζούσαν οι δυο αγαπημένες του αδελφές η Καλλιόπη με το Αργύρη Λαγοδήμο και η Αφροδίτη, παντρεμένες και με οικογένεια.

Εδώ έμαθε την τέχνη του τσαγκάρη και ασκούσε για βιοπορισμό. Αργότερα ως τσαγκάρης άνοιξε μαγαζί που επιδιόρθωνε παπούτσια στην αγορά της Καρύταινας, όταν γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του Αθηνά θυγατέρα του μπάρμπα - Πέτρου και της Βασιλικής Τσαρμπού.
Εδώ κάτω από το πεύκο ήταν το αγαπημένο του μέρος να απολαμβάνει τον καφέ του αγναντεύοντας το φρούριο και μέχρι του Κουρουνιού....  


Δείτε περισσότερα στο: https://staurosaivalis.blogspot.gr/2010/02/4-2010-5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου