~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

αγναντεύω (ρήμα) // βλέπω από μακριά, ή παρατηρώ από ψηλά, από ύψωμα

+Στην Μνήμη των Πάνου και Ελένης και του Σταύρου Πάνου Αϊβαλή απο το Ελληνικόν Γορτυνίας και Ιδρυτή της εφημερίδας "Λούσιος" και μετέπειτα "Αρκαδικό Βήμα" (1988-2009)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

~

~
λέμε στους γείτονες και στους συγχωριανούς μας

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ.ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ "ΚΟΝΙΑΡΑΙΪΚΑ" ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1904.ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1904,ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΟΝΟΜΑΤΙ ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜ. ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ.ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ,ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ.Ι. ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Θ.Ι. ΚΟΝΙΑΡΗΣ (ΓΥΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ).Ο ΚΤΙΣΤΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΕΞΙ ΠΗΧΕΣ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΛΙΘΟΥΣ ΠΕΛΕΚΗΤΟΥΣ ΜΕ ΜΠΟΜΠΕΣ.ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ 6 ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ 2 ΘΥΡΕΣ,ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΛΕΚΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ.ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΠΑΧΟΥΣ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΠΕΛΕΚΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΣ (ΛΙΘΟΥΣ).ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΜΙΑ ΚΟΡΝΙΖΑ.ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΛΙΘΩΝ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΣΒΕΣΤΗ,ΑΜΜΟ,ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ,ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΙΚΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΘΕΙΡΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ (ΤΕΧΝΙΤΕΣ).Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 2.300 ΔΡΧ,ΠΛΗΡΩΤΕΕΣ ΣΕ 5 ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ,ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ 500 ΔΡΧ. ΕΚΑΣΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ (300 ΔΡΧ).ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΥΛΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.
ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΕΝΑ.ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1904, Ο ΜΑΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΑΒΕ 1500 ΔΡΧ.ΣΤΙΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΚΟΝΙΑΡΗ 550 ΔΡΧ.ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
(ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΑΜΕ,ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΝΔΡ. ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 42 ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ",ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1999,ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΞ' ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου